Popradčania začínajú separovať komunálny odpad

20.09.2005 Poprad

Poprad 20. septembra (TASR) - Vyše 150 nádob na separovaný komunálny odpad rozmiestňujú v súčasnosti na sídliskách v Poprade. Triediť komunálny odpad priamo ...
Poprad 20. septembra (TASR) - Vyše 150 nádob na separovaný komunálny odpad rozmiestňujú v súčasnosti na sídliskách v Poprade. Triediť komunálny odpad priamo v domácnostiach je však pre mnohých občanov ešte stále veľkou neznámou. Mesto chce situáciu riešiť cielenou propagáciou. Chce zvýšiť povedomie obyvateľov, aby pochopili, že separovanie komunálneho odpadu je nevyhnutnosťou, jednou z ciest ako chrániť životné prostredie.

\"Musíme začať s osvetou, pretože zatiaľ si nikto tieto nádoby nevšíma. Som presvedčený, že nás čaká ťažký proces, ale musíme ním prejsť, to je trend v celej Európe, \" konštatoval primátor Popradu Anton Danko. Ďalej povedal: \"Je v našom záujme zaradiť sa medzi mestá v Európe, kde sa odpad separuje už v domácnostiach a patrí to k bežnému štandardu\".
Mesto Poprad získalo z recyklačného fondu vyše 10 miliónov korún, z ktorých viac ako 6 miliónov použilo na nákup nových zvonov na separovaný odpad. V jednotlivých častiach mesta rozmiestnia 548 nádob. Obyvatelia rodinných domov už majú k dispozícii farebne odlíšené igelitové vrecia. Časť prostriedkov použilo mesto na nákup nového vozidla na zvoz separovaného odpadu.
Popradčania budú mať k dispozícii zvony na kov, papier, sklo, plasty a viacvrstvové obaly.
 

Vyberte región

mark